Скандалът между независимият народен представител Георги Георгиев и Олимпи Кътев от НДСВ, които се развихри в края на вчерашния пленарен ден, продължи и днес. Преди ден царистът се оплака, че Георгиев го е ударил, а независимият депутат отрече и заяви, че е бил обвинен от колегата си, че е пиян.

Днес Георгиев донесе резултатът от  взетата вчера кръвна проба, който доказва, че е бил трезвен. Независимият депутат доброволно поиска да му бъде взета кръвна проба, резултатите от която оповести днес. Показвайки медицинското становище, той обясни, че алкохолната проба е „нула".

Независимият народен представител призова колегата си Олимпи Кътев също да даде кръвна проба за алкохол. След като вчера даде заявка, че ще съди царистът, днес Георгиев се отказа от намерението си.

От своя страна Кътев коментира, че ще си помисли дали да не заведе съдебно дело срещу независимия депутат. Все пак царистът отбеляза, че фактът, че пробата е отрицателна, е нещо чудесно и призова Георгиев  да продължава така.

Кътев обясни какво според него е породила агресия у колегата му. „Недоволството му от мен, затова, че не си е подал декларацията за конфликт на интереси и ще получи солидна глоба в рамките на близките дни".