Идеята за групов секс звучи еднакво примамливо както за по-силния така и за по-нежния пол. Изследване на австралийско списание показва, че и дамите също така често са инициатори на този вид секс.

Почти 40% от анкетираните споделили, че в груповия секс са участвали еднакъв брой и от двата пола. В анкетата са участвали 8 700 души. Повечето от тези, които са склони към групов секс имат връзка, а голям брой от брачните двойки участва заедно, пише списанието.

Най-честият групов секс е сексът тройка, въпреки че една трета от запитаните казват, че са участвали и в групов секс с пет и повече души. Участниците в груповия секс споделят също така, че най-често опитват този вид секс заради възбуждането, разнообразието, но и с цел разкрасяване на дългогодишните брачни отношения.

Хората участвали в групов секс казват, че не го практикуват редовно. 40% от тях никога не са опитали, докато един на всеки 10 казва, че това прави един път в седмицата или в месеца. Близо 80% от запитаните твърдят, че за тях това е забавление и по време на груповата "акция" се зачитат всички права и желания. И все пак има и такива, които съжаляват за подобен вид опит, защото това са направили под влиянието на алкохол, под натиск на партньора или заради ревност, съобщава БГНЕС.