Вчера SonyEricsson представи новият си мултимедиен смартфон Aino.

С него ще можете винаги да бъдете информирани за най-новите видео клипове и музика. Чрез функцията Media Go ще можете да прехвърляте, пускате и организирате музика, снимки, видео клипове и подкастове от компютъра лесно без усилие, за да им се наслаждавате директно на вашия Aino чрез Wi-Fi.

Tой въвежда и Media Home - приложение, което чрез Wi-Fi автоматично изтегля на телефона ви съдържание от инсталираното в компютъра Media Go. Потребителят просто трябва да сложи своя Aino в стойката за зареждане.

Опцията Remote Play with Playstation 3, първоначално разработена за PSP, дава възможност за достъп и управление на медийно съдържание в PS3 директно от телефона. Това става посредством локална мрежа между конзолата и Aino в дома ви или през интернет от всяка точка в света.

ТВ маниаците в Италия, Франция, Испания, Германия и Великобритания могат да се наслаждават и на услугата PlayTV в PС3 през Aino.

Телефонът има 3-инчов екран с 16 милиона цвята, клавиатурата му е слайд, но когато е в медия режим, тя е сензорна на дисплея. Интуитивен медия браузър дава кристално ясен изглед и директен достъп до наличното съдържание с едно докосване.

Снабден е и 8.1-мегапикселова камера, фото светкавица, географско обозначаване на снимки, Bluetooth, уеб браузър с Google търсене, A-GPS и изобщо всички екстри за които се сетите.

Aino ще се предлага в обсидианово черно и фосфоресциращо бяло и ще бъде наличен от началото на четвъртото тримесечие на 2009 г.