Sony Ericsson представи G502 - компактен телефон, който допълва линията от специално създадени за работа с Мрежата телефони на компанията и я прави още по-привлекателна за много по-широк и разнообразен кръг от потребители.

Той предоставя силата на Мрежата в един много достъпен клас телефони, като дава възможност на още повече потребители да бъдат в крак със съвремието, разполагайки с високоскоростен интернет достъп и бърз даунлоуд.

Новият G502 е впечатляващ отвътре, класически отвън:

- Лесни настройки - Разполага с Email set-up wizard за незабавен достъп до електронната ви поща;
- Приятен за окото - Предлага пълно мобилно интернет изживяване в един страхотен и компактен телефон;
- Лесен и бърз за работа - Предлага възможности за браузване в Мрежата в landscape режим и високоскоростна HSDPA функционалност за бързи интернет достъп и даунлоуд

G502 разполага с последната версия на Google Maps for Mobile, която позволява да разглеждането на висококачествени сателитни карти заедно със списъци на местните ресторанти и хотели, допълнени с прегледи и коментари за тях, ако има такива.

Достъпът до личната електронна поща в движение не е запазена територия само за ангажираните професионалисти. С G502 връзката с електронната ви поща през телефона не може да бъде по-лесна и проста.

Браузването на любимите уеб сайтове сега е четири пъти по-бърз, отколкото със стандартна 3G (UMTS), благодарение на HSDPA скоростите, които поддържа G502.