Близките на загиналите при катастрофата край Ямбол да бъдат подпомогнати с по 10 хил. лева, а пострадалите с по 5 хил. лева. Това се очаква да гласува Министерски съвет на редовното си заседание. Еднократната финансова помощ ще бъде изплащана от Агенцията за социално подпомагане въз основата на списък, предоставен от Областният управител на Ямбол. При пътен инцидент на 28 май край Ямбол загинаха 17 души, а 14 други бяха ранени.

С над 3 млн. лева да бъде подкрепен инвестиционния проект "Бизнес Парк София", ще гласува още правителството. Със средствата се предвижда да се финансира изграждането на последния етап от пътната и ВиК техническа инфраструктура на бизнес парка. Инвестиционният план е сертифициран от Българската агенция за инвестиции. Проектът е завършен и досега в него са вложени над 162 млн. лв. "Бизнес Парк София" включва построяването на модерен бизнес комплекс, разположен в югоизточната част на София - между Околовръстното шосе и бул. "Ал. Малинов". Общата му площ е 220 хил. кв. м.

16,5 млн. лв. се очаква да гласува кабинетът за парламентарните избори на 5 юли. В план-сметката са включени разходите, необходими за организационно-техническата подготовка и провеждането на изборите. Предвидени са средства и за осигуряване на работата на областните и общинските администрации, за закупуване и изработване на необходимите изборни книжа и материали. От гласуваните пари ще се осигурят и заплатите на Централната, общинските и секционните избирателни комисии.

Близо 6 млн. лв. са приходите от концесиите на морски плажове през 2008 г., сочи доклад на Министъра на регионалното развитие и благоустройството, който се очаква да бъде одобрен от правителството. Това са приходите от отдаването на 70 морски плажа. При проверките през миналия летен сезон контролната комисия е констатирала, че организацията на дейностите значително се подобрява. Според Закона за устройство на Черноморското крайбрежие 30% от приходите са постъпили по бюджета на съответната община. Останалата част според Закона за концесиите са: 85 на сто - приход за републиканския бюджет, а 15% по бюджета на Министерството на финансите.