Рекламните съоръжения, изградени по републиканската пътна мрежа и намиращи се на територията на Областно пътно управление-София, са 1340. По-голямата част от тях са разположени на АМ “Тракия”, АМ “Хемус”, на път I-8 (София-Калотина), път II-18 - Софийски околовръстен път, и път II-82 (Костенец-Самоков-София). От тях 180 са постоянно възобновяеми табели и обяви с големина до 1 кв.м на хартиен или текстилен носител. Демонтирани от ОПУ-София са 133, а от собствениците - 19. Табелите, непотърсени в законовия едномесечен срок,  остават на съхранение в управлението. Средствата, разходвани за премахването на незаконните билбордове до момента, са близо 12 хиляди лева. По разпореждане на Национална агенция пътна инфраструктура всички рекламни съоръжения на територията на Областно пътно управление – София са инвентаризирани и фотографирани.

ОПУ-София води специален регистър за разположението и размерите на всяко съоръжение по пътищата на софийска област. Изпратени са предупредителни писма на всички собственици да въведат в изправност рекламните си съоръжения (отстояние 3 м, номериране на съоръжението и привеждането му в естетичен вид). Срокът за изпълнение е 30 юни.

Вследствие на проверките от страна на администрацията в Областно пътно управление – София са постъпили молби за узаконяване на 104 билборда.
Проверките по затягане на контрола от страна на ОПУ-София продължават.