Олимпи Кътев заяви, че резултатът в Софийска област е удвоен

Опровергаваме категорично данните, че в Софийска област са преливани гласове от ДПС към НДСВ. Като заместник-председател на парламентарната група отричам това и за цялата страна. Това са спекулации, за да бъде заличен хубавия резултат, с който се представихме. Това заяви народният представител от НДСВ Весела Драганова пред журналисти в Парламента днес.

Такива “данни” се появяват, когато някой иска да обясни собствения си неуспех с успеха на другите. Иван Костов обяви вчера, че в Софийска област влиянието на НДСВ се засилва. Дори и малките деца, които са учили аритметика много ясно ще видят тази тенденция, каза пък депутатът от НДСВ Олимпи Кътев.

За да сме точни - през 2007 г. на евроизборите в Софийска област НДСВ е получило 2683 гласа. Сега имаме 5229. Да, удвоили сме резултата си. ДПС на парламентарните избори през 2005 г. в Софийска област има 4400 гласа. Тогава водач на листата беше сегашният областен управител Емил Иванов, който по неясни начини се сдоби с тях. През 2007 г. обаче ДПС и “Евророма” имаха коалиционно споразумение. Сега има ново и то е между “Евророма” и БСП. Изводът е, че НДСВ няма нито един глас от ромските махали. Тези твърдения нямат нищо общо с истината, а от 2001 година досега НДСВ винаги бие сините коалиции, категоричен беше Олимпи Кътев.