2 516 125,05 е сумата, събрана по време на благотворителния третия сезон на Vip Brother 3, осемте концерта „За децата  на България" и специалните издания на играта „Стани Богат".

Средствата от обаждания и смс-и, както и личните дарения по сметките на отделните каузи, направиха предаванията по Нова ТВ най-успешната благотворителна инициатива в българския телевизионен ефир.

Към сумата е добавено и дарението от страна на държавата, което се равнява на данъка добавена стойност, с който са обложени смс-ите и телефонните обаждания, дарени от зрителите по време нa  Vip Brother 3.

Едни от най-известните български певци и артисти станаха посланици на доброто от сцената на реалитито и концертите в помощ на децата на България - Лили Иванова, Камелия Тодорова, Хилда Казасян, Мария Илиева и Графа, Елица, Д2, Акага, Остава, Камелия, Глория, Анелия, Бони, Ансамбъл Българе и Мистерията на българските гласова са само една част от тях.

Детският радио хор, както и детските вокални групи „Мечо Пух" и „Бон-бон" също подадоха ръка на своите връстници в нужда. Специален гост в последния концерт, състоял се на 5-ти юни в студиото в Нови хан, беше нюйоркската хаус дива - Барбара Тъкър.

Редица политици и лидери на партии участваха благотворително в играта за знаещи „Стани Богат" - Сергей Станишев, премиер на Република България, Ивайло Калфин, заместник министър-председател и министър на външните работи на Република България, Бойко Борисов, кмет на София, Любен Дилов-син, лидер на движение „Гергьовден" и др.

„Средствата, които вие, зрителите на Нова телевизия, дарихте чрез смс-и, вече помагат за спасяването на човешки живот. Закупени са кувиози, като броят на жизненоважните съоръжения ще продължава да расте. Специална комисия преценява как точно да се харчат парите, а камерите на "Календар" ще ви показват всяка придобивка.