1 114 143 лева бяха събрани до снощи, от съквартирантите, за 8-те благотворителни каузи в този сезон на VIP Brother. След снощната „нощ на откровенията" зрителите на Нова телевизия подкрепиха най-силно Део и така той се превърна във втория сигурен финалист. Първият съквартирант класирал се за финала беше Ивайла Бакалова, която победи в последната седмична битка и си спечели имунитет.

Вече е ясна и датата на големия финал. Тази неделя, 10 май, в изключително драматичен, осем часов лайф ще стане ясен и победителят в третия сезон на VIP Brother.

Съквартиранта, който ще заключи къщата в Нови Хан ще спечели специална статуетка, изработена от Вежди Рашидов, както и престижа да е човекът събрал най-много средства за благородните каузи през този сезон.

Засега е ясно, че финалът на риалитито ще започне в 15:00 и ще завърши в полунощ, а седемте останали на финал съквартиранти ще бъдат прекъснати единствено от централната емисия „Календар", за която също са подготвили изненада.

Тази сряда, в последната за сезона артистична мисия, Тодор, Петя, Саша, Софи, Ицо и Мария ще трябва да изпеят, в дует с Преслава, песни по неин избор. От техните изпълнения зависи и по нататъшната им съдба - един от номинираните ще се спаси още в сряда и ще прави компания на Део и Ивайла на финала. За останалите остава втори шанс, в четвъртък, когато в традиционните шоу програми на номинираните - един ще отпадне, а всички останали ще останат до финала.