След като заради световната финансова криза на 1 април тази година японците изкупиха дела на германците в джойнтвенчъра Fujitsu Siemens Computer, името на компанията стана Fujitsu Technology Solutions.

Новата компания обяви и първият си самостоятелен продукт - мини лаптопа Fujitsu M2010, който скоро ще се предлага и в Европа.

Той разполага с Atom N280 процесор, нов тип LED дисплей с големина 10.1 инча, вградена видеокамера с микрофон и високо качествени говорители. Теглото му е 1.2 кг при размери 258х189х32-37 мм.

Fujitsu M2010 ще се предлага в три цвята - червен металик, блестящо черно и перлено бяло. Понеже е лайфстайл ориентиран - за изработката на лъскавият му горен капак е използван нов метод за обработка на материала, който му придава допълнителна елегантност на като продукт от висок клас.

Въпреки че е бюджетен лаптоп, моделът е с ниво на издръжливост като на моделите  висок клас от сериите LIFEBOOK на Fujitsu и е пригоден изключително за преносимост. Той ще замести серията AMILO мини, която беше базова в портфолиото на компанията.

Fujitsu M2010 е подходящ за потребители имащи нужда от лек персонален компютър за интернет, ймейли и видео телефония и напълно функционален, както като десктоп машина, така и като напълно оборудван преносим компютър със стилен дизайн.

 

Fujitsu M2010 ще е на пазара от 1 юли, на цена от около 399 евро (с ДДС)