30-годишната бургазлийка Габриела Георгиева е била залята с киселинна тази сутрин, около 8 часа, в центъра на Бургас. Това е станало малко след като е завела детето си на детска градина. По данни на пострадалата, покрай нея е преминал мъж на велосипед, който е плиснал течността към лицето й.

Жената е с около 20% изгаряния, засегнати са дясната ръка, лицето, гърба и седалището й. В момента екип на Спешна помощ транспортира с линейка Георгиева към Клиниката по изгаряния в „Пирогов".

Полицаите издирват свидетели на инцидента, както и камери по улицата и в близост до мястото, откъдето да се изземат записи.

Междувременно стана ясно, че Габриела Георгиева е била нападната и преди седмица от неизвестен мъж с цел побой, твърдят от местния офис на партия „Другата България", където 30-годишната жена е работила като главен координатор.
 
Георгиева е получавала есемеси със заплахи по телефона, а преди няколко седмици се е оплакала, че е нападната от неизвестен мъж, с цел побой.

Една от версиите е, че се касае за битова драма, тъй като потърпевшата живее на семейни начала с Петър Чонтов, който е с криминално досие.

Председателят на партията, към която е работела Габриела Георгиева - Божидар Томалевски, коментира в писмо до медиите, че става дума за политически акт на саморазправа.