Жените са най-щастливи на 28-годишна възраст, сочи ново проучване. Учените установили, че жените се чувстват най-уверени и доволни от любовния си живот и от тялото си малко преди да навършат 30-годишна възраст.

Това също така е периодът от живота им, в който се радват на най-добрия секс, но щастието е относително кратко. Защото, когато навлязат в 30-те, те започват да се тревожат, че остаряват, че косите им побеляват и че се появяват първите бръчки.

"Всичко в живота в определен момент достига връхната си точка и достигането на 30-годишна възраст не е толкова лошо", заявява говорител на марката боя за коса, Clairol Perfect, която провела изследването сред 4000 жени. "28-годишната възраст е периодът в живота на жената, в който косата им изглежда най-добре, тялото им е най-хубаво и увереността им винаги е голяма.

Сигурната работа, стабилните доходи, любовната връзка и стабилните приятелства също помагат за постигането на идеалната точка в живота ни, когато имаме всичко това. Достигането и прехвърлянето на 20-те години вече не вреди на външния вид и не понижава увереността", допълва той.

Учените изследвали жени на възраст от 25 до 65 г. и записвали възрастта, в която жените са най-доволни в 12 ключови области от живота им. Според резултатите жените са най-щастливи в кариерата си на 29 г., а най-доволни от връзката си една година по-късно - на 30 г, а на 28-годишна възраст правят най-добрия секс.

Жените се чувстват най-доволни от финансовото си положение на 33 г., а на 32 г. - от дома и семейния си живот. Учените установили още, че две трети от жените считат, че остаряват по-бързо от мъжете. Освен това те открили, че дамите прекарват над пет дни на година в грижи за външния си вид, което прави средно по 22 минути на ден, съобщава БГНЕС.