Една трета от омъжените жени се забавляват повече с приятелките си, отколкото със своите съпрузи, показва британско проучване.

Изследователите, които интервюирали 3000 жени, открили, че мнозина от тях биха предпочели да прекарат деня с приятелка, отколкото с половинката си. 60% заявили, че биха предпочели да отидат на пазар с приятелки, отколкото с партньора си, защото дават по-добри и заслужаващи доверие съвети.

Проучването показва още, че, когато се срещат с приятелки, жените полагат повече усилия да изберат тоалета си и отделят повече време да си направят прическа и грим. Освен това, когато прекарват един ден с приятелка, жените е по-вероятно да пръснат повече пари, отколкото в един ден със съпрузите им, тъй като признават, че приятелките им ги насърчават да се глезят повече.

Изследването било осъществено от търговски център Лейксайд в Есекс. "Резултатите ще засегнат чувствителна струна у милиони омъжени жени във Великобритания. След забързана работна седмица, ние се нуждаем от малко бягство и време за нас самите и е ясно, че жените предпочитат да прекарват тяхното свободно време с приятелки, отколкото с партньорите си. Прекарването на време с приятелки или по магазините, спирането за кафе и сладки приказки, може да повдигне духа на жените", заяви говорителката на Лейксайд Софи Скот.

Изследването показва, че една трета от жените са съгласни да прекарат един свободен ден с приятелка, защото се забавляват повече и е по-вероятно да се наслаждават, говорейки за връзката си или клюкарствайки.

Пазаруването, ходенето на СПА и на ресторант оглавяват списъка с дейностите, които жените обичат да правят в свободното си време. Изследването показва още, че две трети от жените се чувстват виновни, че не могат да се виждат с приятелки достатъчно често.

Една десета от дамите признават, че се чувстват повече себе си, когато са с приятелките си, а близо половината са щастливи, че могат да говорят с приятелките си за всичко.