"Да защитавам правата на гражданите! Ботевградчани да се чувстват свободни! В мое лице да виждат представител на законодателната власт, пред когото винаги могат да поставят своите проблеми и да потърсят съдействие.
Аз гарантирам, че моята врата като народен представител ще бъде широко отворена за вас!.
Това е  първият личен  ангажимент, който поемам. Защото си давам сметка, че Ботевград е изправен пред реална опасност – баща-кмет и син-депутат. Това означава политически гръб и прикриване на всякакви нарушения на местната власт, това означава отнемане свободата на обикновените хора!

Аз поемем ангажимент да не влизам в никакви обръчи от фирми и партии, които ще облагодетелстват лични интереси на определена група хора! Стига!

Обещавам на всеки три месеца да посещавам община Ботевград, за да се срещам и разговарям с хората. 

Никога няма да гласувам с чужда депутатска карта!

Пред  гражданите на Ботевград и  Трудовец поемам ангажимент да направя всичко възможно, за да не се построи депо за отпадъци на място, което е опасно за здравето на хората! Аз съм против остарялата и отречена вече от Европа технология на депониране на отпадъците. Аз ще настояват тук да има модерен завод!

Бъдещето на Ботевград и общината са високите технологии. В мое лице имате поддръжник на идеята тук да бъде изграден производствения център за нанотехнологии. Ще работя тази идея да се осъществи..

Ботевград има една религия – баскетболът. Спортисти и фенове искат нова спортна зала. Като народен представител и като страстен любител на спорта - това ще се превърне и в моя кауза. От позицията, на която съм,  ще  помагам за осигуряването на финансиране  за строителство.

Чиста питейна вода. Това не е на последно място, а на първо в моите ангажименти. В ХХІ век от чешмите ви да тече мътна вода е престъпление на управляващите  към гражданите!
Аз ще защитавам правото ви да се чувствате свободни, да живеете в държава с правила, които обаче важат за всички!"

Инж. Николай Пехливанов - водач на листата на ПП "Атака" за 26 МИР - София област.