Кандидат-депутати от листата на РЗС за Софийска област се срещнаха с избиратели от Ботевград. Сред кандидатите за народни представители бе Атанас Железчев – водач на листата. Ето какво заяви той пред присъстващите на срещата в кино “Форум”: “Социологическите прогнози показват, че ние ще имаме собствена парламентарна група в 41-вото Народно събрание. Нашата основна цел ще бъде да прокараме Закон за допитване до българските избиратели дали трябва да бъдат изправени пред съд престъпниците, които управляват България през последните 20 години. Искаме да спре ограбването на държавния бюджет чрез източване на ДДС и под други форми. Имаме данни, че за една година от държавния бюджет се източват около 4 милиарда лева, а за увеличeние на пенсиите със 100 лв. са необходими 900 милиона лева.
Искаме да бъдат върнати на държавата имотите на Симеон Сакскуборгготски и да бъдат осъдени всички, които са в основата на тази голяма корупционна сделка.
Ние ще искаме защита на земеделските производители чрез ограничаване на вноса на земеделски продукти от Турция и други държави.
В момента върху нас се изсипват различни обвинения, защото ние сме заплаха за управляващите. Ние вярваме, че те няма да имат мнозинство в следващия Парламент, но това ще стане ясно на 5 юли”.

Атанас Железчев каза още: “Работата ми като адвокат осигурява прилични доходи на моето семейство. Желанието ми обаче е да предам своя опит в името на хората, които имат нужда от защита, а това е онеправданата част от нашия народ.”.