Бомба с нисък тротилов еквивалент е избухнала пред дома на благоевградския бизнесмен Иван Хамбарджийски, известен като Бриндо. Взривното устройство е избухнало към 21.00 часа снощи в двора пред къщата на Бриндо в квартал "Струмско", съобщиха от Областната полицейска дирекция в Благоевград.

Няма пострадали членове на семейство Хамбарджийски, съобщиха криминалисти. Не е известно засега кой е подхвърлил бомбата. Иван Хамбарджийски вече е бил разпитан по случая.

На 3 юли срещу Бриндо приключи прокурорска проверка по подаден в полицията сигнал, че е купувал гласове в заведение в "Струмско".

Говорителят на Окръжната прокуратура в Благоевград Елка Ататанасова обяви вчера, че наказателно производство срещу Бриндо няма да бъде образувано, тъй като не са установени данни за извършено престъпление.

"Категорично заявявам, че бомбата е хвърлена от лица, имащи бизнес интереси и  участие в предизборната кампания, но засега се въздържам от конкретни факти. Уведомил съм лично вътрешния министър Михаил Миков и полицията в Благоевград усилено работи по случая", заяви пред Дарик Иван Хамбарджийски.