Според решение на ЦИК, ако върху бюлетините има изписани букви, думи, име, инициали, цифри, числа или е положен подпис в нарушение на принципа за тайно гласуване, гласът е недействителен. Всяко отбелязване извън квадратчето срещу всяко едно име на мажоритарен кандидат или пропорционална листа, прави вотът недействителен.
Според решението на ЦИК бюлетина, съдържаща знак, поставен само в едно от квадратчетата за гласуване, представлява действителен глас. Когато знакът за отразяване на вота излиза извън квадратчето на съответната партия, коалиция или независим кандидат, но не засяга друго квадратче, гласът е действителен, включително и в случаите, когато навлиза в полето на друга партия, коалиция или мажоритарен кандидат.

Гласът е действителен и когато е поставен знак само в едно от квадратчетата, но върху бюлетината, извън квадратчето за гласуване има поставен знак (който не е числа или букви, позволяващи да се разкрие самоличността на избирателя) пред името на някой от кандидатите и подчертаване или зачертаване.
Гласът е действителен и когато квадратчето за гласуване или изписаният в него номер са оградени.