Бюлетините за Европейските избори на 26 май пристигнаха днес в Ботевград с полицейски екскорт. Техният брой е 31 100, съобщиха от общинската администрация. Бюлетините се съхраняват общинската администрация, зала „Стамен Панчев” /зала №15/, и се пазят от служители на полицията и СОТ. Те ще бъдат раздадени на секционните избирателни комисии в събота – 25 май, по график – от 14 до 19 часа. Тогава ще бъдат доставени и машините за гласуване. 


Както съобщихме неотдавна, в 12 секции в община Ботевград ще бъдат поставени машини за гласуване. Те са определени от Централната избирателна комисия.  В Ботевград са седем:  3-та секция в ОУ"Никола Вапцаров" , 6-та секция в ОУ „Н.Вапцаров”, 9-та секция в пенсионерския клуб „Детелина”, 12- секция в читалище „Христо Ботев”, 15-та секция в ОУ „Васил Левски”, 18-та секция в ОУ „Н. Вапцаров” и 21-ва секция в ОУ „Св.св.Кирил и Методий”.


Машинно гласуване ще има в 25-та и 28-ма секция в Трудовец, които се намират в читалището в селото, 31-ва секция в Новачене /намира се в училището/, 36-та секция в Литаково /в училището/ и 42-ра секция във Врачеш /ОУ „Отец Паисий”/.