Какво най-напред трябва да направи новият кмет на Етрополе?
Този въпрос беше зададен от репортерката на Етрополската кабелна телевизия Бистра Александрова на случайно срещнати етрополци на централния градски площад. Техните отговори бяха излъчени в предаването на 13.11.2007 вечерта. Тъй като предполагаме, че ще представляват интерес и за читателите на нашия сайт, ги препредаваме без изменение.
И така, на въпроса „кое е първото нещо, което трябва да направи новоизбраният кмет”, запитаните етрополци отговориха така:
- най-напред трябва да направи пречиствателната станция за питейната вода. Трийсет години я правят, пари се харчат, а не е направена. В града няма питейна вода. За съжаление, че градът е балкански.
- Най-напред улиците да се оправят щото…има кал, големи дупки от години. Да изчисти тротоарите от бурените, които са навсякъде.
- Като първо трябва да се оправи строежа на града, който е станал запазена марка на града. /става въпрос за недостроеният от години т.н. ГУМ в центъра на Етрополе-б.м./.
След толкова много години, ако успее да го направи ще бъде идеално.
- Най-напред трябва да оправи тоя бардак пред нас. Лани утрепаха 3 змии-пепелянки /отново става въпрос за района около споменатия ГУМ-б.м./
- Да се оправи външният облик на града.
И отново две мнения за това хората да пият чиста вода.
С пожелание за успех в работата и „всичко да бъде нормално” през неговия мандат етрополци изказаха „на прима виста” своите виждания за проблемите и бъдещите задачи, които стоят пред Богомил Георгиев като кмет на Етрополе.