Преди малко в Малкия салон на НЧ „Тодор Пеев-1871” в Етрополе завърши представянето на три книги от етрополски автори: „Бяла магия” – лирика, второ допълнено издание на Георги Билев, „24 часа дъжд” – разкази на Марин Ив. Кубетски и „Архитект Георги Козаров – човекът, туристът, творецът” на Иван Йотов.
Докато това представяне беше обявено предварително за първи две книги, се вклини и третата, чието съдържание няма нищо общо с Етрополе и Етрополския край. Освен това, че авторът е от Етрополе.
Представянето започна с песента „Стари къщи” по текст на Георги Билев, в изпълнение на ВГ „Оренда” с ръководител Петя Цекова. Двете песни, които те изпълниха са поздрав към авторите и всички присъстващи в салона. След това кметът инж. Кметът инж. Богомил Георгиев връчи на групата, пристигнали в Общината награди за участието им в VI Български Национален шампионат по фолклор "Евро фолк 2015".           
Книгите  „Бяла магия” и „24 часа дъжд” са на издателство "Захарий Стоянов”. Като Иван Гранитски е автор на предговора на „Бяла магия”. /Предговора, наречен "Поема за Етрополе", качваме като отделен материал/.
Освен издателя Иван Гранитски, на представянето присъстваха и колосите на българската поезия Найден Вълчев и Матей Шопкин.
За отношението към „Бяла магия” и нейния автор Георги Билев говори фактът, че и двамата поети взеха отношение по представянето. 
Матей Шопкин се спря и на двете книги.
Третата книга „Архитект Георги Козаров – човекът, туристът, творецът” я представи самият автор. И понеже, както вече казахме, тя няма нищо общо нито с Етрополе, нито с Етрополския край и най-вече многословието на автора отегчиха публиката. Особено присъстващите в салона млади хора. Съдържанието на предлаганата книга сигурно има своите достойнства, но представянето й трябва да е обект на научно-техническа конференция пред хора, близки до разглежданата тема. Това може да стане с далеч по-добър ефект в родния град на архитект Георги Козаров. Снощното представяне пред етрополската публика целеше вероятно две неща: вече позабравения в Етрополе Иван Йотов да напомни за себе си и да вземе някой и друг лев от продажбата на донесените от него книги. В края на крайщата никой дори не се докосна до тях, от любопитство да види поне  съдържанието.
С дълбока искреност авторите Георги Билев и Марин Кубетски благодариха на кмета инж. Богомил Георгиев за съдействието книгите да отидат до читателите, към Иван Гранитски за осъществяване на издаването и на Найден Вълчев и Матей Шопкин за топлите думи при представяне на техните книги.
Накрая Георги Билев и Марин Кубетски раздаваха автографи върху подарените книги за присъстващите на представянето.


Водещ на вечерта беше Росица Иванова-главен инспектор ПКВ при Общинска администрация.