108-годишен йога е на посещение в България – това е учителят Махариши Свами Дев Мурти, предаде репортер на Агенция “Фокус”. „Вие сте това, което ядете и то определя вашето мислене”, каза 108-годишният учител по йога Махариши Свами Дев Мурти на пресконференция. Йогата призова българите да станат вегетарианци, за да подобрят начина си на живот. "Искам да помагам на децата да бъдат вегетарианци и така да живеят дълго" – каза той. Учителят обясни, че най-добрата поза са спане е по корем, подобно на всички животни, от които произлизаме и ние, хората.
На пресконференцията бяха показани упражнения по йога, които, ако бъдат практикувани по четири минути на ден, спомагат за по-добър тонус, здраве и красота.
Свами Дев Мурти е отново в България след 40 години. През 1969 г. той е опитал да отвори йога център и вегетариански ресторант в България, но властите не са му разрешили. Сега той смята да опита отново да реализира тази своя идея.
На 14 юли 2009 г. от 18:00 часа в аула "Максима" на УАСГ учителят ще изнесе лекция на тема "Йогата - сила, здраве и духовна хармония".