Двамата братя Лилови - Любомир и Иван, се събраха в един отбор. Заедно с още няколко баскетболисти от мъжкия и юношеския отбор на "Балкан", сред които Атанас Радев, Мартин Маринов, Ценко Наков и Кирил Райков, те бяха спаринг на юношеския национален отбор на България, чийто селекционер е Георги Младенов.

Мачът се проведе в Правец и завърши при резултат 81-72 (18-18, 44-33, 60-59) за сборната мъжка формация. Тя на практика бе съставена от всички български играчи на Балкан, които преди една година под ръководството именно на Младенов спечелиха сребърните медали в българския шампионат. В лежерен стил те направиха приятна за тях игричка. Със съвсем друга настройка бяха младите ни национали предвид голямата цел, за която се готвят.

Юношеските ни национали са единствената формация на България, които ще участватна европейско първенство в дивизия "А". Те обаче останаха без съперници за контролни мачове седмица преди да заминат за Франция. Предварително планираният турнир в Холандия непосредствено преди началото на шампионата на Европа бе отказан от родната федерация с не толкова солидни доводи. Дочуват се гласове, че БФБ почти е отписала тази юношеска национална гарнитура в борбата й да запази мястото на България в първата дивизия. Във френския град Мец, където ще играят мачовете от своята предварителна група, техни съперници ще бъдат Латвия, Турция и Гърция.