Левски счупи каръка в европейските клубни турнири с изЛевски счупи каръка в европейските клубни турнири с изразителна победа с 4:0 над Сант Жулия в първа среща от втория квалификационен кръг на Шампионската лига. Головете реализираха Дарко Тасевски, Георги Христов (два) и Владимир Гаджев. Това е първа победа за "сините" в Европа от лятото на 2006 година насам, когато в София беше надвит Киево с 2:0.

След този успех е ясно, че отборът на Емил Велев ще елиминира слабия си опонент и така продължава в третия кръг на квалификациите. Съперникът си за там софиянци ще научат в петък, когато е жребият. След това обаче предстои да се отстрани още един противник, за да се стигне до ново влизане в групите на Шампионската лига.

Иначе мачът със Сант Жулия се превърна в голяма мъка за Левски преди почивката и в игра на котка и мишка след това. Цяло първо полувреме домакините се чудеха как да пробият отбраната на аматьорите от Андора. Всичко обаче си дойде на мястото през вторите 45 минути, в които Дарко Тасевски (49), Георги Христов на два пъти (64 и 72) и Владо Гаджев (82) се разписаха. Отделно "сините" бяха улеснени от двата червени картона на футболисти на Сант Жулия, изкарани за втори официални предупреждения в 53-ата и 80-ата минути.

Феновете на Левски отново се нахвърлиха върху треньора Емил Велев с редица обиди и подкани да се маха от клуба.

Реваншът в Андора е идния вторник.