Голям пожар избухна по обед в борова гора, северозападно от града, вдясно от пътя за Старозагорските минерални бани. 300 дка сухи треви и храсти горят край Стара Загора, съобщават от пресцентъра на МВР.

В потушаването на огъня са се включили 77 военнослужещи със 7 автомобила, 15 служители на „Гражданска защита" и две водоноски. Гасенето е затруднено заради пресечения терен на местността. Няма засегнати или обгазени заради пожара хора, информират от пресцентъра на ОД на МВР - Стара Загора.

Към момента пожарът е обхванал площ от около 300 дка, основно със сухи треви и храсти и отделни изоставени постройки. На две места огънят е навлязъл частично и в иглолистен горски масив. На мястото на произшествието допълнително са изпратени 25 огнеборци и 20 служители на Горско стопанство - Стара Загора.

Фронтът на възникналия пожар край Стара Загора вече достигна 3-4 км в посока Старозагорски минерални бани. В помощ на огнеборците от града се очаква да се притекат и сили на Министерството на отбраната.

Предполага се, че пожарът е възникнал заради неумело боравене с огън. Има опожарени полумасивни постройки. Огънят пламна около обед в северозападната част на града, вдясно от пътя за Старозагорските минерални бани. В момента всички сили са насочени към овладяване на огъня, обхванал боровия масив.