Състоялата се на 27 юли т.г. сесия на Общинския съвет трябваше да разгледат по предварително заявения дневен ред 22 точки. Отпадна предложението по т.20, относно обявяването на конкурс за възлагане на автобусни превози от Републиканската транспортна схема за линия Велико Търново – Етрополе.
По всички останали точки бяха взети и съответните решения. За читателите ни, които наистина се интересуват от съдържанието на взетите решения, съобщаваме че след като премине времето за възражения и евентуални обжалвания, преписи от решенията се качват на информационното табло в приземния етаж на Общинска администрация.
За времето от 07.11.2007 година до 31.12.2008 година са проведени 18 заседания, на които са взети 218 решения. От ведомства и организации, общински фирми, от национални организации, от областния управител, кмета на Общината, от председателя на Общинския съвет, общинските съветници, кметовете и кметските наместници и от граждани са постъпили за разглеждане общо 467 материала.
От 01.01.2009 година до 30.06.2009 година са проведени 8 заседания и са взети 81 решения. Постъпилите през този период материали за разглеждане от посочените по-горе източници са 163.
На проведените за целия отчетен период 26 заседания са внесени за разглеждане общо 305 точки в дневния ред.От тях кметът е докладвал по 225 точки, председателят на Общинския съвет – 46, а по 34 от точките са докладвали общински съветници.
Практиката повелява всички материали да се разглеждат предварително от съответните комисии преди да се внесат за разглеждане на заседание на Общинския съвет.
С изменението на чл.35, алинея 2-ра от Правилника за организацията на Общинския съвет за в бъдеще редовните заседания ще се провеждат всеки последен понеделник от месеца.