Тези дни в Тайван явно са решили да придадат нови измерения на израза "тоалетно чувство за хумор".

След като в последните няколко години скучаещите азиатци създадоха ресторанти оформени като затвори и болница, наскоро в тайванската столица бе открито и заведение със стряскащото название "Модерен тоалетен ресторант".

Всичките 100 места в често посещаваното заведение са оформени като тоалетни чинии, клиентите ядат от пластмасови клекала или умивалници, бършат ръцете си с тоалетна хартия вместо салфетки, а за артистичното оформление на част от предлаганата в менюто храна може да съдите сами по снимките.

Собственикът се е вдъхновил за създаването на ресторанта от японски комикс, който гледал преди около 3 години. Мнозинството от посетителите са млади хора от университете наоколо.

По-възрастите жители на тайванската столица не оценяват подобаващо шегата. Това не пречи всяка вечер и трите етажа на ресторанта да са пълни и да провокират желание у собствениците за разширяване на веригата.

Кога ще отвори врати първият български тоалетен ресторант, в смисъла влаган от тайванците в това чудно словосъчетание, е въпрос, на който няма как да ви отговорим засега.