Пиян мъж размаха пистолет в автобус, пътуващ от Пловдив за Слънчев бряг, и предизвика паника сред пътниците, разказаха пред Дарик очевидци. Мъжът насочил пистолета към главата на млад мъж, който обаче го обезвредил и с помощта на по-големия си брат го свалил от автобуса. Инцидентът станал около 18 часа в сряда, минути след като автобусът тръгнал от автогарата в Сливен. На мястото дошла полиция и нарушителят бил арестуван.

Благодарение на двамата младежи, братята Михаил и Калин Савови, случаят приключил благополучно. Те работят като професионални каскадьори в известно шоу в Лас Вегас и са синове на бивш директор на полицията в Смолян - полковник Александър Савов. "Мъжът извади пистолет, насочи го към главата ми и каза, че се опитвал да спи. Аз съм тренирал бойни изкуства и първото нещо, което направих е да му взема пистолета. После го изведохме от автобуса с по-големия ми брат. Още в Стара Загора видяхме, че е пиян, но не сме хората, които трябва да го изкарат от автобуса, но такива неща са недопустими. Много е възможно да се беше случило нещо лошо, ако нас ни нямаше", каза пред Дарик Михаил Савов.

Автобусът е на варненска фирма. Тръгнал е от Пловдив в 15,30 часа. Пияният се качил в автобуса от Стара Загора. "Малко след като тръгнахме от автогарата в Сливен, една жена дойде при мен и каза, че един от пътниците има пистолет. Добре, че бяха двете момчета, това е голям късмет за нас" , каза шофьорът Тодор Тодоров.

Пияният, на 40 години от Варна, е задържан в ареста за 24 часа за грубо нарушение на обществения ред и непристойни действия.