По покана на кмета на Инегьол танцьорите ни заминаха на 22 юли за участие  в ХІІ международен фолклорен фестивал с участието на 5 международни и 10 местни състава. След миналата година това е второ тяхно участие в този фестивал.
Ето какво разказа за турнето ръководителката на състава Калинка Пушкарова.
Фестивалът е организиран от общината с помощта на сдруженията на преселниците в Турция. В този град има много преселници. Само българите в града са около 50 000 души. Град Инегьол е на 50 километра от Бурса с население около 220 000 души.
В продължение на 7-те дни, от 22 до 30 юли, нашият състав е имал по два концерта на ден. Първият концерт за деня е бил от 18:00 часа, като всички участващи състави са се представяли на различни места в града. След това от 21:00 часа до 23:00 часа през нощта са били концертите в градския амфитеатър. Децата от Етрополе са се представили и тази година много добре. Навсякъде са посрещани като „стари познати”. И като професионалисти в танцовото изкуство. Имаме уверението на организаторите за участие на нашия състав и в следващото издание на фестивала.
Научихме, че след края на фестивала е имало среща на организаторите с ръководството на града, на което е изразено много доброто отношение към представянето на българската група.
Калинка Пушкарова сподели още, че са получили много покани за участие в много международни фестивали извън Турция.
На 10 август до 18 август заминават за международен фолклорен фестивал в град Нова руда в Република Полша.
Там ще участват групи от цял свят, а не само от Европа, както беше в Турския град Инегьол. Ще има вечерни концерти в различни градове от страната.
Както вече писахме, участието на МФС „Балканска младост” и в двата фестивала е с финансовата подкрепа на общината.
Снимките ни бяха предоставени от участници във фестивала с любезното съдействие на  Калинка Пушкарова.