Ричард Хамънд, един от тримата водещи на Top Gear, претърпя лека верижна катастрофа в събота по обяд. „Хамстера", както е прякорът му, се прибирал от урок по летене, когато забил своя Morgan AeroMax в задната част на Nissan Almera.

Инцидентът е станал на кръстовище на главен път А40 в графство Глостършир. В сблъсъка участвали още две превозни средства - BMW 3 Series и Volvo V40. Никой от общо осемте пътници в автомобилите не е пострадал, като шофьорите се разбрали без намесата на пътна полиция.

Автомобилът, който е управлявал водещият - Morgan AeroMax, е изключително рядък. В света има произведени едва 100 бройки от него, а цената му е надхвърля 250 хил. лева.
Това не е първият път, в който Хамънд катастрофира. През 2006 г. водещият претъпя зверска катастрофа с драгстер, задвижван от реактивен двигател.

В резултата на инцидента Хамстера изпадна в кома и прекара доста време в болница, докато се възстанови напълно. По време на снимките на сезон 10 на Top Gear пък Джеръми и компания участваха в 24-часова надпревара на пистата „Силвърстоун".

Тогава Ричард блъсна управляваното от него дизелово BMW 3 Series в скъпоструващ Mosler, но за щастие се отърва без наранявания.