Филмът за последните дни от живота на Краля на попа Майкъл Джексън ще бъде пуснат по кината на 30 октомври тази година, съобщиха от киностудията "Колумбия пикчърс".

Част от кинотворбата ще бъде създадена с 3 D технология, предаде ИТАР-ТАСС, цитирани от БТА.

Лентата ще е документална с епизоди от последните репетиции за концертите на Краля на попа в Лондон, които трябваше да започнат на 13 юли и да завършат през 2010 година.

В лентата, която снима 59-годишният хореограф Кени Ортега с финансова подкрепа от 35 млн. долара от компанията "Сони", ще влезнат също трите последни видеозаписа на Майкъл Джексън и прочутият му хит "Трилър" в дигитален формат.

Да припомним, че по данни на в. "Дейли стар" Майкъл Джексън ще бъде предложен за наградата на Американската киноакадемия "Оскар" за сензационните си последни изяви на големия екран.

"Този филм ще стане един от най-големите в историята" - твърди представител на Холивуд. Според него лентата с участието на "Сони" и подкрепата на милиони хора, които скърбят по целия свят за Джексън, ще бъде представена в няколко номинации.

"Майкъл обичаше киното и го смяташе за магическо изкуство - казва един от приятелите на Краля на попа. - Особено много му харесваха старите холивудски филми, включително черно-белите с участието на Шърли Темпъл. Джексън игра в няколко ленти и искаше самият той да прави филми."

Сред плановете му е била нова версия на "Спайдърмен", в която той да изпълни и главната роля. БТА