Дъждовете от тази нощ парализираха за пореден път София. В столицата има наводнени къщи и мазета, а водата прелива централни булеварди и улици. Екипи на Гражданска защита работят по преодоляването на последиците от наводненията.

Дъжд вали в цялата страна, но най-обилни са валежите в Софийско, съобщиха от Министерство на държавната политика при бедствията и авариите

В Министерството нямат информация за прелели реки или предизвикани свлачища вследствие на дъжда. От Гражданска защита съобщиха, че в София има сигнали за няколко подлеза за отводняване, задръстени са каналите около Сточна гара.

В кв. "Симеоново" и кв. "Хладилника" има подадени сигнали за отводняване на мазета след проливния дъжд. Причината да бъде наводнен кв. "Хладилника" е липсата на канализация, която да може да поеме всички новопостроени сгради.

Критична е ситуацията в столичния квартал "Обеля" ІІ, където река Какач е преляла в следствие на обилните дъждове, съобщиха от Министерство на държавната политика при бедствия и аварии.

Мостът на реката е залят. На мястото вече е изпратен екип на "Гражданска защита" и екип на общината.

Поради обилните дъждове в последните 24 часа в Министерството на държавната политика при бедствия и аварии са получени сигнали за много наводнени приземни етажи и избени помещения в столичните квартали "Обеля", "Бояна" и "Витоша". 

По пътя София - Перник, в района на Владая, има паднала земна маса на пътното платно, екип на Гражданска защита е на място и го почиства. Пътуващите по това направление да бъдат с повишено внимание и да карат със съобразено скорост.

Временно е затворен пътят Лъки - Загражден на мост при с. Белица поради преливане на реката, няма обходен маршрут.