Дружеството "Тера тур сервиз", което управлява хотелиерския бизнес на семейството на шефа на "Лукойл България" Валентин Златев, започва да строи хотел на мястото на софийското кино "Сердика" на площад "Васил Левски". За управлението му е привлечена международната верига хотели "Хаят" (Hyatt), се разбира от съобщение на Министерството на туризма.

Първият хотел Hyatt Regency в България се очаква да отвори през 2018 г. Според прессъобщение от компанията той ще е с 5 звезди, ще разполага със 190 стаи и три ресторанта и ще е предлага 1200 кв. м площ за сватби, приеми, изложби, срещи и конференции. Освен това ще има фитнес и спа център.
 
"Hyatt Regency Sofia ще бъде проектиран, за да насърчава връзките и да служи като динамично, пълно с енергия място, където гостите ще могат да си сътрудничат, да споделят и да намират вдъхновение. Уверени сме, че световно признатият бранд Hyatt Regency ще резонира с нарастващата база на бизнес и отдих туристи, посещаващи страната", е посочено в прессъобщението на веригата.

Hyatt Hotels Corporation е водеща световна хотелиерска компания с портфолио от 12 бранда и 652 имота в 53 страни.

Днес министърът на туризма Николина Ангелкова се е срещнала с вицепрезидента за развитието на "Хаят" за Европа, Африка и Близкия изток Такуя Аояма и с изпълнителния директор на "Тера тур сървиз" Лъчезар Тодоров.
От съобщението се разбира, че Ангелкова е подчертала приноса на министерството в преговорите с тази и други големи вериги, които също обмислят навлизането си в страната. "Още със създаването на самостоятелно министерство, основна цел за нас бе привличането на големи инвеститори и доказани брандове, които ще доведат след себе си и повече и по-платежоспособни туристи", подчертала Ангелкова.