Министерството на труда и социалната политика, съвместно с Министерството на здравеопазването, започва масирани проверки относно предоставяните целеви помощи за медицински изделия, помощни средства, приспособления и съоръжения, като проверката ще обхване всички участници в този процес – лекарите, фирмите доставчици, социалните работници и бенефициентите.

Това стана ясно на днешното заседание на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания, което бе открито от министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов, с участието на заместник-министър Валентина Симеонова. Национално представителните организации на и за хората с увреждания направиха предложения във връзка с антикризисните мерки в областта на интеграцията на хората с увреждания. Предложенията ще бъдат представени на вниманието на Съвета за тристранно сътрудничество и на създадената работна група за антикризисни мерки.

Националният съвет за интеграция на хората с увреждания обсъди и предложения за създаване на ефективен механизъм за предоставяне на медицински изделия, помощни средства, приспособления и съоръжения.