Ремонтнтите дейности в ОУ “Васил Левски” започнаха на 25 юни. В момента се извършва саниране, вътрешно и външно боядисване на сградата на начален етап на образование и на физкултурния салон. Сменя се дървената дограма на прозорците с алуминиева. Продължава ремонтът и реконструкцията на крилото, в което е разположен училищният басейн В тази част на училището са обособени отделни помещения за баня, съблекалня и кафе-сладкарница. На мястото на актовата зала ще има спортна зала.

За ремонта в ОУ "Васил Левски" са осигурени 1 350 000 лв. от държавния бюджет. Реализирането на проекта е възложено на строителна фирма "Барези". 

“До началото на новата учебна година ремонтите в училището ще приключат. Учителите ще дойдат по-рано на работа, за да се включат в почистването на класните стаи и коридорите. Трябва да сме напълно готови за посрещането на нашите учениците” – каза директорът на ОУ “Васил Левски” Петко Маринов. И това лято той няма да ползва отпуск заради ремонтите в училището и други належащи задачи, които трябва да бъдат решени до началото на учебната година.

В ОУ “Васил Левски” са сформирани две паралелки за първи клас. Подготвителна група няма да има. “През новата учебна година обучението на учениците ще се провежда на едносменен режим в сградата на прогимназиален етап, която в момента се ремонтира. Не разполагаме със свободно помещение за обучение на подготвителна група” – допълни Петко Маринов.