Тодор Алексиев стана играч на мача, "трикольорите" вече с две победи

Във втората си среща в турнира за Световната купа националният отбор на България победи Египет с 3:1 (25:19, 25:18, 23:25, 25:18) гейма в Матсумото.

С добра блокада и добро посрещане стигнахме до 3:1 в началото на първия гейм, но първото техническо прекъсване дойде при 8:6 в наша полза.

Египет допускаше грешки в изпълнението на началния удар, с което нашият отбор вземаше лесни точки. С пределна концентрация дръпнахме в резултата и втората техническа пауза дойде при 16:11 в наша полза.

Разликата продължи да се движи в границите на четири или пет точки в наша полза. Стигна се до 19:14 в наша полза. Допускахме леки грешки при блокадата и това се отрази на резултата. Египет се опита да ни се противопостави и намали разликата на 17:20.

Мартин Стоев правеше чести смени в отбора, което даде възможност на всички волейболисти да влязат в игра.

Затворихме гейма при резултат 25:19 за 23 минути.

Вторият гейм започна равностойно и точка за точка до 4:4, но след това с добри атаки и с отлична блокада първото техническо прекъсване дойде при 8:4 за нашия отбор. След прекъсването Египет направи няколко последователни точки и се стигна до 11:8 в наша полза.

Не допуснахме изненада и втората техническа пауза дойде при 16:13 в наша полза. В отбора на африканците Салах поддържаше тонуса и се опитваше да допринася за равностойността на срещата.

Ас на Николай Николов направи резултата 23:17 в наша полза, а затворихме гейма при резултат 25:18 за 22 минути. 

Третата част започна малко неприятно, тъй като Египет поведе с 3:1. Стигнахме до изравняване 3:3. Техническата пауза дойде при преднина от една точка в полза на Египет - 8:7. Мачът продължи да се движи точка за точка и така до 14:14.

Втората техническа пауза дойде отново при преднина за Египет - 16:15. Все пак мобилизацията в нашия лагер даде резултат и се добрахме до преднина от две точки в наша полза 20:18, но четири поредни точки за Египет обърна развоя до 22:20 в полза на африканците.

Допуснахме няколко елементарни грешки в края на гейма и загубихме третия гейм с 23:25 за 25 минути.

В четвъртия гейм събитията от третия се повториха и играта вървеше точка за точка до 4:4. Все пак Египет се добра до 8:7 и се стигна до първа техническа пауза в гейма.

Успяхме да разгърнем потенциала си, но се стигна до 11:11, а втората техническа пауза прати отборите на едноминутна почивка при резултат 16:14 в наша полза. 

Тодор Алексиев и пристъпване на волейболист на Египет даде малко въздух на нашите и поведохме с 19:15.

С отлична игра на нашите волейболисти и грешки в отбора на Египет стигнахме до успеха в гейма с 25:18, а с това взехме и победата в срещата.

Играч на мача стана Тодор Алексиев.

Стартов състав на България: Христо Цветанов, Жеков, Казийски, Николай Николов, Владимир Николов, Пл. Константинов, Салпаров - либеро.