Вероятно 9-годишно момче е управлявало автомобил при една от тежките катастрофи през последните часове.

Колата, в която детето е пътувало заедно с четирима студенти, е паднал в  язовир "Кандиловец"  край град Златарица и е потънал на 4-5 метра дълбочина.

Момчето и 26-годишен младеж са се удавили във водоема, а  другите трима пътници са успели да излязат навреме от колата.

Според очевидец, цитиран от БНР, автомобилът се е движел много бавно - с около 5-6 километра в час, но поради големия наклон на терена внезапно е паднал в язовира.

Водолази на великотърновската дирекция "Гражданска защита" са извадили двете тела, както и потъналата кола.

През изминалата нощ мотоциклетист без книжка е загинал при катастрофа в Пазарджишко.
По данни на полицията, малко преди полунощ на пътя между селата Лесичово и Церово 24-годишният младеж се е преобърнал в крайпътна канавка с управлявания от него мотор „Хонда". Починал е на място.

Друг неправоспособен мотоциклетист, на 32 години, се бори за живота си в „Пирогов"  Той  е катастрофирал тежко при караулката на град Сливница, след като е употребил алкохол.

Пострадалият е със счупен таз, наложила се е цялостна ампутация на левия крак. Състоянието му е  усложнено допълнително от разкъсване на тънкото черво и вътрешен кръвоизлив, вследствие на който в корема му има 2 литра кръв. Пострадалият е с начална форма на перитонит.

С него е пътувала 33-годишна жена, която също е със счупен таз. Тя има сътресение на мозъка и спукан пикочен мехур. Ампутирана е лявата й подбедрица.

След катастрофа при радомирското село Чуковец, в „Пирогов" са транспортирани 38-годишен мъж и двете му дъщери -   на 9 и на 10 години. По-голямото момиче е със сътресение на мозъка, а сестричката му е с контузии по цялото тяло.

При друга тежка катастрофа през изминалата нощ, по пътя между Картен и Нова Загора е починала 30-годишна жена. Фолксваген „Голф" със сливенска регистрация, управляван от 25-годишен водач, се е  преобърнал на прав участък. С опасност за живота са 3-годишно  дете и 36-годишен мъж, които са приети в сливенската болница „Д-р Иван Селимински".
Пробата за алкохол на водача е отрицателна.

Междувременно мъж от Монтана загина в каруца, ударена от камион.

Плевенската полиция издирва шофьор, който е избягал след катастрофа с жертва. Това съобщи регионалният говорител на МВР в Плевен Мариана Цветкова.

Полицията призовава очевидци, които имат информация за случая, да се обадят на телефон 166. Анонимността им ще бъде гарантирана.

Инцидентът е станал снощи около 18.25 ч. на улица "Гривишко шосе".  Автомобил е блъснал пешеходец на 84 години, който се е движел към Плевен.
Пострадалият е приет с опасност за живота и към 22.00 ч. е починал в Университетска болница "Д-р Георги Странски". Самоличността му е установена.

Продължават разследването на обстоятелствата около произшествието и действията за установяване на водача и автомобила.