Трима са убити, а двама са тежко ранени вследствие на пътнотранспортни произшествия станали рано тази сутрин в Пазарджишко, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Пазарджик.

Сигнал за първото произшествие бил получен около 05.30 ч. в дирекцията на телефона за спешни повиквания 112. Първоначалната информация била, че на пътя между селата Капитан Димитриево и Радилово лека кола се е ударила в крайпътно дърво. На мястото незабавно пристигнали екипи на Районно управление „Полиция”-Пещера, Спешна помощ и аварийно-спасителен автомобил на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението”-Пещера.

От автомобил „Рено Меган” огнеборците успели да измъкнат труповете на 29-годишен мъж от Пещера и 45-годишен жител на пещерското село Радилово. Причините, довели до тежката катастрофа, се изясняват. Два часа по-късно на пътя между Батак и Ракитово станал вторият инцидент.

Водачът на „Опел Астра” се блъснал в кон, намиращ се на пътното платно, а оттам в бетонна стена. В резултат на удара 56-годишният шофьор от Пещера е починал на място. В тежко състояние са пътуващите в автомобила негови съграждани А.М. и 38-годишната Д.Г. Те били извадени от деформирания автомобил с помощта на екип от пожарната в Батак. Ранените са транспортирани и настанени за лечение в МБАЛ-Пазарджик. На двете местопроизшествия са извършени огледи, водят се дознания.