Огнеборци от областните противопожарни служби в Ямбол и Кричим гасят два пожара - край елховското с. Лесово и край Кричим, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В 14.57 часа е съобщено за възникнал пожар в района на елховското с. Лесово, област Ямбол.
По предварителни данни, площта на пожара е около 2200 дка сухи треви, храсти и акациева гора.

За локализиране и ликвидиране на огъня са изпратени четири специализирани автомобила от РУ "ПБС" Ямбол и РУ "ПБС" Елхово с общо 12 огнеборци, служители от РУГ Сливен.
В помощ на огнеборците са се включили 65 гранични полицаи и местно население.

Към 18 часа огънят е локализиран  в посока към Елхово и към границата с Турция, минути по-късно е спряно и разпространението му към р. Тунджа.

Вторият пожар е вече изцяло локализиран. Той е възникнал минути след 15 часа, когато е съобщено, че горят сухи треви и храсти край Кричим, в района на пътя за с. Козарско, област Пловдив.

Първоначалната информация сочи, огънят е обхванал площ от около 1000 дка. В ликвидиране на произшествието са участвали четири пожарни екипа с противопожарни автомобили от Стамболийски, Пловдив, Пещера и Брацигово.

На дежурство за доизгасяване на отделните огнища ще остане един пожарен екип и служители на Горското стопанство. Поетапно ще бъдат освободени останалите силите и средства.