Мъж на 66 години от габровско село е настанен в реанимацията на областната болница в Габрово след като е бил ужилен от стършел по устната. Лекари от спешното отделение в  болницата "Д-р Тота Венкова" са спасили живота му. Това съобщи изпълнителният директор д-р Божидар Паралчев.

След ужилването вчера по обед, мъжът почти загубил зрението си, повърнал и паднал на земята в безсъзнание. Синът му повикал линейка, която го откарала в болницата. При постъпването си в спешното отделение възрастният мъж бил изпаднал  в тежък шок, обясни д-р Паралчев. Той имал и хронични заболявания, за които се лекувал. Благодарение на навременната намеса на лекарите в габровската болница, животът на пациента бил спасен.   

По един-два случая на ужилени от стършели има всеки ден в спешното отделение на габровската болница, казаха лекари. Ужилванията от насекомите са опасни и пострадалият трябва да бъде прегледан от лекар. В повечето случаи, при нормална реакция на организма, опасността преминава след обработване на раната, пише БТА. Опасност за живота на хората има при алергична реакция на организма, при деца и при възрастни хора с придружаващи хронични заболявания, казаха от спешното отделение.