От утре на пазара ще се появи нов вид виртуална кредитна карта, наречена PayPal Secure Card.
Новата услуга от PayPal ще позволява на потребителите да пазаруват онлайн в сайтове, които не са включили заплащане през системата на компанията.

Новият софтуер, който стои зад услугата, разпознава кога потребителят попада на странца, в която се попълват данните за покупка и автоматично му помага да попълни формата.
Заедно с това програмата генерира уникален номер всеки път, когато той реши да се възползва от услугата. За тази цел от PayPal сa сключили споразумение с компанията, издаваща кредитни карти, MasterCard Inc.

Според аналитиците на пазара, появата на PayPal Secure Card е отговор на водещата компания за електронни разплащания на реализираната преди година от Google Inc. услуга Google Checkout.

"Ако погледнем от страната на търговеца, транзакцията прилича на всяка една друга, осъществена чрез кредитните карти на MasterCard," коментира Крис Джордж, управител на финансовите продукти в PayPal." А е само още една услуга, предоставена на клиентите на PayPal."

Преди да бъде пусната, услугата PayPal Secure Card е тествана от близо 3 млн. от клиентите на компанията. Още утре американските потребители ще могат да я използват без ограничения, а малко след това тя ще бъде достъпна и за останалите държави.