Шведско-японският джоинт венчър Sony Ericsson обяви нов етап от продължаващото  преобразяване на компанията, който включва промяна на външната визуална идентичност и ценностите на марката.

Целта на промените е Sony Еricsson да се наложи като марка за комуникационно забавление.

Компанията потвърди днес възприемането на нововъведеното бранд послание на Sony "make.believe" във всички форми на комуникация с потребителите, което подчертава и сътрудничеството със Sony Group.

"Посланието make.believe нарежда Sony Ericsson до компаниите от Sony Group и изразява обединяването на комуникациите и забавленията. С обновяването на бранда и възприемането на посланието make.believe, ние допълнително подсилваме своите предложения за забавления към потребителите", отбеляза Кати Дейвис, директор Стратегия на марката в Sony Ericsson.

В чисто визуален аспект, Sony Ericsson ще увеличи притегателната сила на познатото в цял цвят лого "liquid identity" (зеленото топче), като добави седем нови цветови вариации и нов "liquid energy" елемент – цветен поток, струящ от самото лого.

Компанията също си поставя за цел да наложи по-открити и базирани на диалога взаимоотношения с потребителите, като ги приканва да взимат по-голямо участие в активностите на марката посредством засилен фокус върху интерактивните дигитални канали и социалните медии.