Новакът в "А" група Спортист Своге победи изненадващо ЦСКА с 1:0 в контрола, играна днес в Своге. Единственият гол в мача вкара Василев в последната минута и по този начин зарадва близо 600 фенове на домакините, дошли за откриването на новия стадион в Своге. Както е известно, до този момент Спортист домакинства в София, тъй като стадиона в Своге бе в ремонт.

Дебют за "армейците" направиха новите попълнения Мишел Платини и Джонатан Гомес, както и Николай Манчев, който се появи през второто полувреме. Освен бразилецът, дошъл преди няколко дни от Черноморец, наставникът на ЦСКА Любослав Пенев започна двубоя с доста офанзивен състав, като в предни позиции действаха Владимир Манчев (който бе и с капитанската лента), Тодор Тимонов и героят от Москва Спас Делев.

През първото полувреме Платини, Манчев, Тимонов и Спас Делев имаха възможност да дадат предимство на ЦСКА, но Кючуков се намеси добре на няколко пъти и не допусна гол. Най-доброто положение за домакините пък пропусна Петър Шопов, след като Ивайло Петров изби удара му.

През втората част Стефан Колев и Любослав Пенев извършиха множество смени, като наставникът на Спортист замени целия си стартов състав. Най-чистите положения за ЦСКА през второто полувреме се откриха пред Руи Мигел, който така и не се възползва от тях, а вратарят на "армейците" Чавдаров спаси опасен удар на Ивайло Димитров. Интересното е, че след като бе заменен на почивката, Спас Делев се появи отново в игра в 75-ата минута на мястото на Бранеков, а Светослав Петров заигра като централен защитник. Подобно на Делев, същото за домакините направи и Стойчо Младенов, който замени получилият червен картон Мартин Димов.

Победният гол дойде в последната минута на редовното време, когато Василев след меле в наказателното поле от воле прати топката в мрежата на Чавдаров.

Собствениците на ЦСКА Иво Иванов и Димитър Борисов се появиха на Градския стадион в Своге в началото на второто полувреме и станаха свидетели на  първата загуба на "армейците" от началото на сезона.  

СПОРТИСТ - ЦСКА 1:0

1:0 Василев (90)

 

СПОРТИСТ: Кючуков, Бачков, Л.Младенов, Дончев, Харизанов, Маринов, Коруджиев, Ст. Младенов, Чакъров, Антонов, Шопов (резерви: Симеонов, Събев, Илиев, Димов, Тодоров, Дениран, Иванов, Василев, Димитров, Недялков, Чипев)


ЦСКА: Ивайло Петров, Морозс, Бранеков, Попов, К.Стоянов, Св.Петров, Гомес, Делев, Тимонов, В. Манчев, Платини (резерви: Чавдаров, Н. Манчев, Зехиров, Орлинов, Руи Мигел, Пасков