По разпореждане на премиера Бойко Борисов от 5.00 часа утре метрото ще работи за граждани в новия участък – от пл. "Св. Неделя" до стадион "Васил Левски", съобщиха от правителствената пресслужба. Заради трагичния инцидент с български граждани в Охридското езеро и обявяването на 7 септември за Ден на национален траур министър-председателят отмени планираното за утре официално откриване на новата отсечка.

От 5 ч. на 7 септември до официалното откривате на 8 септември всички граждани, които използват метрото от новата станция "Св. Климент Охридски" ще пътуват безплатно.

Официалното откриване на съоръжението ще се състои на 8 септември, вторник, от 11.00 ч. при метростанция "Св. Климент Охридски". Лентата ще бъде прерязана от премиера Бойко Борисов, и. д. кмета Минко Герджиков и посланика на Япония Н. Пр. Цунехару Такеда.

На церемонията ще присъстват министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков и на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев.