Гардът на новака в НБЛ Балкан Йордан Бозов предстои да започне общо втория си сезон в редиците на тима от Ботевград. След като спечели титлата в А група през миналата година с екипа на "зелените" бившият национал ще продължи кариерата си в състава на Петър Клечков, като засега избягва да дава конкретни прогнози за бъдещото представяне на отбора в елитния ни баскетболен шампионат.

"Доволен съм от условията, които ми предоставят в Балкан. Познавам добре момчетата в отбора още от миналия сезон, още докато се подвизавахме в А група. Ядрото на тима е същото, тренираме спокойно и от утре започваме с контролните срещи. Предстоят ни проверки със Спартак (Плевен). Още е рано да даваме прогнози за това как ще се представим в първенството през новия сезон. Балкан действително се завръща в НБЛ, което означава, че нивото е по-високо и ще гоним успех във всеки мач оттук нататък, но все пак трябва да видим в какво състояние се намират и останалите отбори", заяви Бозов пред Sportal.bg.

През последните два сезона баскетболистът игра още за испанския Бургос и българския ЦСКА, преди да бъде привлечен в Балкан пре зимата на тази година от предишния наставник на тима Георги Младенов.