Фенове на Левски: Изглеждаме като идиоти

Левски пак стана за смях в Европа, този път с трансферния гаф с четиримата свои футболисти. Всички се присмиват на трогателния опит на Тодор Батков да прати в руския Рубин Дарко Тасевски, Зе Соарес, Живко Миланов и Юсеф Рабех, без които Левски падна от ЦСКА.


Агенция Ройтерс информира света за случката така: "Опитът на Левски да продаде четирима ключови играчи на руския Рубин (Казан) в края на последната седмица направи българските шампиони за смях. Левски загуби с 0:2 от локалния си съперник ЦСКА. В мача не играха националът на България Живко Миланов, централният защитник на Мароко Юсеф Рабех, халфът на Македония Дарко Тасевски и бразилското крило Зе Соарес, които бяха излетели за Москва в събота, за да подпишат с Рубин. Изпълнителният директор на Левски Константин Баждеков отначало каза на репортерите, че има принципна договорка за четиримата с Рубин. "Май че някой ни направи мръсен трик", каза разочарован той след завръщането в София."


"Ройтерс" добавя, че феновете на Левски са бесни на ръководството на клуба. "Това е чиста лудост и некомпетентност, каза пред Ройтерс Валентин Денев, привърженик на Левски. - Изгубихме титлата по най-глупавия начин и изглеждаме като идиоти пред Европа." Ройтерс припомня, че ЦСКА води в класирането с 16 точки, докато Левски е на осмо място с едва 9 точки.


Около обяд новината се разпространи из цяла Европа. Медиите бяха единодушни - идиоти.