Бизнесмен от Ланчестър, Великобритания ще остави рибката си да избере кой ще получи къщата му, която е на стойност малко над един милион долара, съобщава агенция Ананова.

49-годишният Дейв Макий е стартирал онлайн судоку състезание, в което голямата награда ще е настоящият му дом.

До момента той е получил хиляди решение на пъзела, но той ще остави рибката си от порода Кой да определи крайният победителя.

Дейв, който е луд фен на всякаквите видове пъзели омисля да сложи в аквариума тъч-пад, който рибката му да докосне.

"Освен красиви и чаровни, рибите кой имат аура около себе си и много добре знаят какво става около тях и каква е обстановката. Те символизират любовта и приятелството и не се съмнявам, че ще избере възможно най-добрият кандидат", обясни британеца..

За да участват в онлайн судокото, участниците трябва да заплатят еднократна такса от около 80 долара, но така получават шанс да спечелят огромната къща, която има собствена сауна и дори домашно кино.

Пред британският закон всичко е легитимно, защото Дейв Макий тества уменията на хората, а не залага на късмет, което би определило неговото начинание като хазарт.

Играта ще продължи до 1.02.2010 или докато участниците не стигнат 14 000, ако искате да пробвате късмета си, както и повече информация тук.