Сигнал за мъж в безпомощно състояние, заключен в лекия си автомобил "Ауди А4" в ж.к. "Мотописта" е бил получен рано тази сутрин от тел. "112" в районното управление. Сигналът е бил подаден от приятел на пострадалия, който разказал пред служителите на реда, че малко след полунощ двамата се прибирали от гости. Пострадалият паркирал колата си зад магазин, близо до блока си, а до нея спрял джип "Мерцедес". От джипа слезли няколко мъже. Те започнали да бият приятелят му, а подалият сигнала успял да избяга. Отишъл до бензиностанция на бул. "България", откъдето се обадил в полицията. След това се върнал на местопроизшествието, но от джипа и „Ауди"-то нямало и следа.

Впоследствие пострадалият 35-годишен мъж е намерен в колата си в безпомощно състояние, близо до местопроизшествието. В „Ауди"-то било посипано бяло прахообразно вещество, което е предадено за анализ. Извикан е екип на Бърза помощ, но пребитият мъж отказал да бъде прегледан и да отключи колата си. Това наложило полицаите да счупят прозорците, за да го изведат от автомобила.

Пострадалият е настанен в болница с наранявания по главата и фрактура на крака, добавят от МВР. Досега той категорично отказвал да даде информация за случая.

На мястото на инцидента е извършен оглед. Автомобилът е запечатан. Криминалистите продължават работата за установяването на извършителите на побоя.