Столични полицаи и митничари иззеха контрабандни цигари, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Вчера на територията на столицата служители на отделите "Полицейско разследване" и "Икономическа полиция"- СДВР, на Второ и Трето РУ на МВР и на Отдел "Митнически и акцизен контрол" - АМ предприеха специализирана операция за установяване на адреси, където се складират и съхраняват акцизни стоки без бандерол. Акцията е осъществена непосредствено след получения сигнал и същия ден са конфискувани общо 14 мастербокса цигари, а двама мъже вече са задържани, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници".

Проверяващите се насочили към два адреса - на ул. "Кирил и Методий" и на ул. "Козлодуй". На първото място екипът от полицаи и митничари претърсил складови помещения, където са намерени и иззети два мастербокса цигари без бандерол от различни вносни марки. По-късно е задържана наемателката на помещението А.Х. - на 30 г., от град Бяла. Преди това в автомобил "Мерцедес" с търговищка регистрация, управляван от 31-годишен мъж, са открити и иззети още четири мастербокса цигари без бандерол от същите марки. Двамата вече са задържани за 24 часа в Трето РУ на МВР.

На второто място - на ул. "Козлодуй", проверяващите от съвместният екип пристъпили към претърсване и изземване на контрабандни цигари от склад на посочения адрес, където открили осем мастербокса.

Образувани са досъдебни производства и по двата случая и материалите са докладвани в Софийска районна прокуратура. Продължава работата за изясняване на цялостната престъпна дейност на съпричастните към съхраняването на контрабандните цигари. Проверките в тази насока ще продължат, съобщават от СДВР.