Пред храм "Света Неделя" пристигна заместник-министърът на вътрешните работи Павлин Димитров и главният секретар на министерството Калин Георгиев, . Зам.министърът отказа  всякакъв коментар пред журналисти във връзка с полицейското присъствие пред храма. Павлин Димитров уточни, че са дошли на панихидата в памет на загиналите полицаи при изпълнение на служебните си задължения. Панихидата започна преди малко. 

Стотици служители на МВР днес ес събраха пред столичния храм „Света Неделя. те носят български знамена и плакати. Сред по-интересните надписи, носени от служители на МВР, се четат: „Господа народни представители, законите оправдаха мафията”, „Върховенство на закона за всички”, вижда се българско национално знаме с надпис – „българският полицай не е убиец”, както и плакат под формата на некролог: „Темида е сляпа, вижда само парите”. Служителите на реда не са униформени, някои от тях са си закачили ленти с надпис "полицаите не са убийци". Полицейски патрулки и униформени служители на реда охраняват проявата.

Организираната престъпност предполага и по-бързи коли от служителите на полицията – това заяви Иван Павлов - председател на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР), от импровизираната трибуна на полицейския митинг. По думите на Иван Павлов – организираната престъпност разполага и с най-добрите адвокати в страната. Павлов призова правителството да осигури такива условия на труд на полицаите, че те да могат успешно да защитават обществото. Той призова за подкрепа от всички държавни институции като наблегна най-вече на съдебната власт. Иван Павлов призова съдът да подхожда спрямо полицаите според разпоредбите на Конституцията – да се спазва презумпцията за невинност до доказване на обратното.
Няма информация дали в полицейския протест участват служители на МВР от Ботевград.