В цялата страна 15 ноември т.г. беше обявен  за Ден без цигарен дим. Освен това и целият месец ноември т.г. също е обявен за Месец срещу тютюнопушенето и дрогата. В рамките на планираните за месеца мероприятия на 19 ноември в Етрополе беше организиран и проведен общински турнир „Спорт срещу тютюнопушене и дрога”. По футбол на малки вратички в спортната зала „Стоян Николов” се състезаваха учениците на СОУ „Хр.Ясенов” и ОУ „Хр.Ботев”. Отборите бяха разделени в две категории – тези от V и VІ класове и VІІ и VІІІ класове.  
Победители в първата категория станаха учениците от ОУ „Хр.Ясенов”, а при по-големите победители станаха тези от СОУ „Хр.Ясенов”. Наградените отбори получиха  от Общината грамоти и футболни топки.
Турнирът ще продължи на 26 ноември т.г., когато ще се състезават отборите на трите средни училища-горен курс: СОУ „Хр.Ясенов” и двете професионални гимназии-по дървообработване и лека промишленост и по строителство.
Турнирът се организира от Общината, Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и от ръководствата на училищата.